Wat is de beste pasvorm voor jouw?

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” min_height=”” hundred_percent_height_scroll=”no” align_content=”stretch” flex_align_items=”flex-start” flex_justify_content=”flex-start” flex_column_spacing=”” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” container_tag=”div” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” spacing_medium=”” margin_top_medium=”” margin_bottom_medium=”” spacing_small=”” margin_top_small=”” margin_bottom_small=”” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_dimensions_medium=”” padding_top_medium=”” padding_right_medium=”” padding_bottom_medium=”” padding_left_medium=”” padding_dimensions_small=”” padding_top_small=”” padding_right_small=”” padding_bottom_small=”” padding_left_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_sizes=”” border_sizes_top=”” border_sizes_right=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_color=”” border_style=”solid” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” z_index=”” overflow=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” render_logics=”” absolute=”off” absolute_devices=”small,medium,large” sticky=”off” sticky_devices=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_background_color=”” sticky_height=”” sticky_offset=”” sticky_transition_offset=”0″ scroll_offset=”0″ animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ align_self=”auto” content_layout=”column” align_content=”flex-start” valign_content=”flex-start” content_wrap=”wrap” spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” type_medium=”” type_small=”” order_medium=”0″ order_small=”0″ dimension_spacing_medium=”” dimension_spacing_small=”” dimension_spacing=”” dimension_margin_medium=”” dimension_margin_small=”” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_medium=”” padding_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hover_type=”none” border_sizes=”” border_color=”” border_style=”solid” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” render_logics=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”true” border_position=”all” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Er is een breed scala aan keepershandschoenen, inclusief de meer opwindende “hybride” handschoen snitten die we zelf nu in onze collectie hebben opgenomen. Omdat ook wij groeien en jullie steeds beter van dienst willen zijn en aan jullie wensen willen voldoen om met de best mogelijke handschoenen te trainen of je wedstrijden te spelen. Maar hoe kies ik nu de juiste pasvorm en wat wilt dat zeggen en voel ik echt het verschil? Wij zijn er om je dit even haarfijn uit te leggen zodat jij ook straks weet wat de voor- en nadelen zijn van deze verschillende soorten keepershandschoenen. 

Negatief: 

Laat ons beginnen met de pasvorm die zowat door de meeste professionele doelmannen wordt gekozen. Nu om al even heel duidelijk te zijn, het is niet omdat 70% van de doelmannen voor deze pasvorm kiest dat dit ook de beste optie is voor jou. Spiegel je niet aan je grote idool, want zijn kenmerken of voorkeuren zijn ongetwijfeld anders dan die van jou, maar hier komen we later nog op terug! 

Keepershandschoenen met een negatieve pasvorm zijn vergelijkbaar met de ouderwetse klassieke vlakke handpalm handschoenen, dit omdat ze gebruik maken van een enkel stuk latex dat via inzetstukken aan de backhand is bevestigd.

In tegenstelling tot handschoenen met platte handpalmen zitten de stiksels voor de inzetstukken in de handschoen en zijn ze van buitenaf niet zichtbaar.

Dit zorgt voor een strakkere, meer “natuurlijke” pasvorm dan andere keepershandschoen types, waardoor een maximale controle over de bal wordt verkregen. Ze voelen als het ware als een 2de huid waardoor je heel snel controle en gevoel krijgt over de bal wanneer deze in contact komt met je handen. 

VERDICT

Negatief gesneden handschoenen bieden maximale prestaties en comfort. De algemene grip is vergelijkbaar met die van vlakke handpalm pasvorm, maar met enkele extra voordelen.

We vroegen ook de mening aan onze ambassadeurs en zij vinden het prettige aan de negatieve snit dat deze zorgt voor een pasvorm die past bij de vorm van je handen en vingers, waardoor er weinig overtollige (verspilde) ruimte overblijft in de handschoenen. Het resultaat is dat je handen sterker aanvoelen en meer controle hebben over de bal dan bij handschoenen platte handpalm.

Bovendien zorgt het stiksel aan de binnenzijde voor een vulling aan de vingertoppen, die zowel bescherming biedt als een glad en stevig oppervlak om de bal over te verdelen. Of je de bal nu onderarms uitrolt of een slingerworp moet doen, de negatieve snit is veelzijdig voor elke situatie.

Het enige echte nadeel van negatieve handschoenen is dat de stiksels aan de binnenkant meer spanning creëren in de latex, wat betekent dat deze snit iets sneller slijt dan een andere pasvorm. 

[/fusion_text][fusion_woo_shortcodes]

[/fusion_woo_shortcodes][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Roll negatief: 

We hadden beloofd dat we er nog even op terug zouden komen dus bij deze. Zoals we reeds aanhaalde spelen heel wat professionele doelmannen met de negatieve pasvorm, toch kiezen toppers zoals Thibaut Courtois of Simon Mignolet voor deze roll negatief. Het mengt de beste kenmerken en eigenschappen van de Roll Finger snit (veiligheid in de greep en omhullende latex rondom de vingers) en die van de Negative snit (betere passing en gevoeligheid met de bal).

VERDICT

De mening van onze ambassadeurs is positief over deze pasvorm en ze genoten van het feit dat twee van hun favoriete snitten (Negatieve en Roll Finger) waren samengevoegd tot iets unieks. Maar heeft de roll negatieve pasvorm echt een impact gehad op hun balvastheid? 

Nou… eerlijk gezegd denken we niet dat het een impact zal hebben op de grip van je handschoenen. Het is meer een gevoel van waar jij je het beste bij voelt. Door het gebruik van een roll vinger op de buitenste vingers is deze handschoen net iets minder flexibel dan deze met een negatieve pasvorm, maar biedt dan weer extra latex dat in contact komt met de bal. 

[/fusion_text][fusion_woo_shortcodes]

[/fusion_woo_shortcodes][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Hybride

De handschoen behoudt de passende eigenschappen, die kenmerkend zijn voor deze pasvorm. Het pluspunt van de exclusieve snit zit hem vooral in de centrale vingers, door de inkepingen zijn deze toch wat lichter dan bv een klassieke roll vinger en neemt het meteen de vorm van de bal aan. Waardoor je als doelman minder moet letten op hoe je je vingers moet vorm om de bal te kunnen klemmen.  De rol vinger voor de buitenste vingers van de hand geeft dan altijd weer wat meer grip en veiligheid bij het klemmen van de bal. 

VERDICT

Roll Finger keepershandschoenen hebben de tand des tijds doorstaan en worden vandaag de dag nog steeds door veel keepers gedragen. Het belangrijkste is dat ze comfortabel zijn en een uitstekende grip bieden. Ze zijn een verstandige keuze voor keepers die de voorkeur geven aan een lossere pasvorm.

Deze pasvorm geniet vooral de voorkeur met jonge doelmannen of doel vrouwen met kleinere handen. De manier waarop deze pasvorm van Roll vinger handschoenen lichtjes gewelfd zijn, betekent dat de latex handpalmen zich rond de kromming van de bal wikkelen en de klap van krachtige schoten opvangen.

De meningen zijn uiteenlopend, waar iedereen het wel over eens is is dat deze pasvorm iets losser zit in vergelijking met de negatieve pasvorm. Daarboven zorgt het ontwerp dat geen gebruik maakt van inzetstukken tussen de vingers voor een iets onhandige vorm rond de vingertoppen.

[/fusion_text][fusion_woo_shortcodes]

[/fusion_woo_shortcodes][fusion_tagline_box content_alignment=”center” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” title=”” description=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” backgroundcolor=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”left” button_border_radius_top_left=”” button_border_radius_top_right=”” button_border_radius_bottom_right=”” button_border_radius_bottom_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Denk er dus aan dat, hoewel je handschoenen je kunnen helpen om meer grip op de bal te krijgen, geen enkele nieuwe snit je tot een betere allround keeper zal maken. 

[/fusion_tagline_box][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave a Comment