Bancontact

BANCONTACT

Bancontact is een Belgisch betaalschema. Het is de Belgische marktleider op het gebied van elektronische betalingen, met ruim 15 miljoen kaarthouders. Meer dan 80% van de Belgische webshops accepteert Bancontact al als betaalmethode. Wanneer Bancontact gebruikt wordt om online aankopen te betalen, maken consumenten geld over vanuit hun bankrekening middels de vertrouwde Bancontact online bankomgeving. Hierdoor zijn betalingen gegarandeerd en kunnen ze door de consument niet teruggedraaid worden. Winkeliers ontvangen direct een bevestiging van de status van de betaling, waardoor bestellingen ook direct verwerkt kunnen worden.

Bancontacts online betaalplatform kan gebruikt worden door iedereen met een door Bancontact uitgegeven betaalkaart. Meer dan 20 Belgische banken geven deze kaarten uit, waardoor er ruim 15 miljoen kaarthouders zijn. Banken die Bancontact-kaarten uitgeven zijn ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Nagelmackers, Record Bank en VDK Spaarbank.

Visa

KREDIETKAARTEN

Wereldwijd worden de meeste online aankopen betaald met een creditcard. Kaarthouders kunnen aankopen doen op krediet en later, meestal aan het einde of het begin van de maand, het volledige bedrag dat tijdens de maand is uitgegeven, terugbetalen. De wereldwijd bekende creditcardmaatschappijen wekken vertrouwen bij klanten en consumenten, en bieden doorgaans uitgebreide kopersbescherming en verzekeringen, wat resulteert in hogere conversiepercentages voor handelaren. Wanneer u creditcardbetalingen in uw winkel accepteert, kunt u betalingen van over de hele wereld ontvangen.
Mollie ondersteunt alle grote wereldwijde en lokale creditcardmerken. Momenteel ondersteunen wij Visa, Mastercard, American Express, Cartes Bancaires en CartaSi, waardoor klanten zowel wereldwijd als lokaal bediend kunnen worden. Visa alleen al heeft 2,5 miljard kaarten in omloop en wordt gebruikt in meer dan 200 landen. In totaal verwerkt Visa maar liefst 109 miljard transacties per jaar.

SOFORT BANKING

SOFORT Banking is een Europese betaalmethode waarmee betalingen en donaties gedaan kunnen worden, zonder dat consumenten extra accounts aan hoeven te maken. Consumenten loggen bij SOFORT Banking in met de gegevens die ze gebruiken om in hun eigen online bankomgeving in te loggen. Vanuit hier kunnen ze rechtstreeks geld overmaken vanaf hun eigen betaalrekening. SOFORT Banking is TÜV gecertificeerd, dit garandeert dat het een veilige methode is om betalingen mee te voldoen.

PAYPAL

PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet, met meer dan 184 miljoen actieve gebruikers. Het is beschikbaar als betaalmethode in 202 landen en wordt ook in Nederland steeds meer gebruikt. Jaarlijks worden in Nederland ruim 4 miljoen online aankopen betaald via PayPal.

PayPal laat klanten hun creditcardgegevens of bankrekening aan hun PayPal-account koppelen, of saldo op hun account zetten. Bij het betalen van een aankoop wordt afgerekend met alleen het e-mailadres en wachtwoord van het PayPal-account en hoeft er verder geen persoonlijke of financiële informatie overhandigd te worden, waardoor het een erg veilige betaalmethode is. Betalingen zijn ook te voldoen via telefoon of tablet, waardoor klanten overal makkelijk kunnen betalen.