Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” min_height_medium=”” min_height_small=”” min_height=”” hundred_percent_height_scroll=”no” align_content=”stretch” flex_align_items=”flex-start” flex_justify_content=”flex-start” flex_column_spacing=”” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” container_tag=”div” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” spacing_medium=”” margin_top_medium=”” margin_bottom_medium=”” spacing_small=”” margin_top_small=”” margin_bottom_small=”” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_dimensions_medium=”” padding_top_medium=”” padding_right_medium=”” padding_bottom_medium=”” padding_left_medium=”” padding_dimensions_small=”” padding_top_small=”” padding_right_small=”” padding_bottom_small=”” padding_left_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_sizes=”” border_sizes_top=”” border_sizes_right=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_color=”” border_style=”solid” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” z_index=”” overflow=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” skip_lazy_load=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” render_logics=”” absolute=”off” absolute_devices=”small,medium,large” sticky=”off” sticky_devices=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_background_color=”” sticky_height=”” sticky_offset=”” sticky_transition_offset=”0″ scroll_offset=”0″ animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ align_self=”auto” content_layout=”column” align_content=”flex-start” valign_content=”flex-start” content_wrap=”wrap” spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” type_medium=”” type_small=”” order_medium=”0″ order_small=”0″ dimension_spacing_medium=”” dimension_spacing_small=”” dimension_spacing=”” dimension_margin_medium=”” dimension_margin_small=”” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_medium=”” padding_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hover_type=”none” border_sizes=”” border_color=”” border_style=”solid” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” render_logics=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”true” border_position=”all” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Alvorens we van start gaan met deze uitleg moet je eerst en vooral weten waarom er op sommige keepershandschoen van deze folie aanwezig is. Hiervoor moet je natuurlijk weten hoe de latex van keepershandschoenen ontstaat. We gaan dit niet meer helemaal uitleggen, maar kan je terugvinden in onze blog “Hoe wordt de latex van keepershandschoenen gemaakt”. 

Verschillende soorten latex

In de ontwikkeling van deze latex zijn er verschillen die opvallen en waardoor je ook het verschil krijgt in de prijsklassen van de verschillende handschoenen merken. Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat de prijs van de handschoen alleen afhankelijk is van de palm latex. Neen in het lagere en goedkopere segment wordt ook aan de bovenkant van de keepershandschoen minderwaardig materiaal gebruikt. Soms kan dit gaan van Synthetisch of zelfs PVC materiaal.

De topsegmenten maken dan weer gebruik van hoogstaande materialen op alle vlakken in de handschoenen. In de alle gevallen wordt er dan aan de voorkant van je keepershandschoenen een latex voorzien die één level lager ligt dan deze aan de handpalm met de plastic folie op. Anders zou je nog meer werk hebben om deze te verwijderen :-).  Nu is het wel zo dat er een nieuwe trend is met het gebruik van Rubber Gel. Het is een duurzaam materiaal dat ook nog eens een goede demping geeft wanneer de doelman een hoge bal moet kunnen wegboksen. 

Je zal terecht hebben opgemerkt dat er niet op alle topmodellen een plastic folie aanwezig is en dat klopt ook en dat brengt ons ook meteen op het punt waarom wel of niet een folie gebruikt wordt bij de productie van de keepershandschoenen. Sommige soorten latex zijn niet kleverig uit zichzelf en moeten “geprepareerd” worden alvorens de optimale grip in zijn werking treed. Er is echter maar 1 soort latex die wel kleverig genoeg is dat er een folie bij de productie moet voorzien worden zodat deze niet beschadigd raakt alvorens jij er mee wilt gaan keepen.

Waarom is er plastic folie op mijn keepershandschoenen?

Bij de productie van je keepershandschoenen komt heel wat manueel werk kijken. Zo worden keepershandschoenen nog met de hand aan elkaar verbonden. Om dit makkelijker te laten gebeuren gebruiken de fabrikanten talkpoeder. Ja je hoort het goed, maar dit zorgt ervoor dat de persoon die je keepershandschoenen moet maken het net wat vlotter voor elkaar krijgt. Dit fenomeen verklaard dan ook meteen waarom je niet de beste grip hebt bij keepershandschoenen zonder deze folie. Het talkpoeder zal in minimale hoeveelheid nog aanwezig zijn op je latex. Eerst goed uitwassen is dus de boodschap om de beste grip van deze keepershandschoenen naar boven te halen. 

Deze met de plastic ken je vermoedelijk al van de vele filmpjes op instagram. Zo worden de keepershandschoenen op elkaar geplakt of aan laten ze deze tegen de doelpaal plakken om te laten zien hoe goed de grip wel is. Leuk om te zien, maar niet ideaal voor de latex van je keepershandschoenen. De kans bestaat immers dat je scheuren trekt in je latex waardoor deze sneller gaat slijten. Daarom is het ook belangrijk dat je op de juiste manier de plastic van de handschoenen gaat verwijderen. Neem zeker je tijd en volg de instructies uit onze video om zoveel mogelijk plezier aan je keepershandschoenen te beleven.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”WBduHJSzOTg” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” title_attribute=”” video_facade=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” flex_grow=”0″ top_margin=”20px” bottom_margin=”10px” width=”” alignment=”center” border_size=”” sep_color=”” icon=”” icon_size=”” icon_color=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” /][fusion_tagline_box content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” title=”V2FhciBtb2V0IGplIG9wbGV0dGVuPyA=” description=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”conlusion” id=”” backgroundcolor=”var(–awb-color3)” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”bottom” button_border_radius_top_left=”” button_border_radius_top_right=”” button_border_radius_bottom_right=”” button_border_radius_bottom_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

[fusion_checklist icon=”” iconcolor=”” circle=”” circlecolor=”#FF6601″ size=”” divider=”” divider_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=”fa-clock fas”]

Voorzie voldoende tijd zodat je dit rustig kan doen

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=”fa-search-location fas”]

Zoek een stukje aan de rand dat reeds los is

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=”fa-highlighter fas”]

Is er geen stukje los, maak dan gebruik van een pincet om aan de zijkant een stukje los te krijgen.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=”fa-hand-point-right fas”]

Trek de folie zachtjes aan de rand verder.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=”fa-hands-wash fas”]

Het uitwassen van de handschoenen is aan te raden, maar niet noodzakelijk

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=”fa-hand-holding-water fas”]

Maak je keepershandschoenen wel voldoende vochtig bij gebruik

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=”fa-exclamation-triangle fas”]

Zorg dat na het gebruik de latex nooit tegen elkaar kan blijven plakken!

[/fusion_li_item][/fusion_checklist]

[/fusion_tagline_box][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave a Comment