Keepershandschoenen zonder polssluiting: De voor- en nadelen

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

Tegenwoordig zie je ze regelmatig op de voetbalvelden verschijnen, de keepershandschoenen zonder polssluiting. Dit is de laatste maanden een rage geworden, vooral bij de jonge doelmannen. Natuurlijk bieden deze handschoenen veel voordelen. Ze zijn super licht en passen heel strak om je handen waardoor ze erg leuk zijn om te dragen tijdens je trainingen en wedstrijden.

Er zijn echter ook veel nadelen aan verbonden. We hebben veel wedstrijden van keepers op het hoogste niveau gezien. Desondanks hebben we in de hoogste voetbalklassen niet veel keepers gezien die deze handschoenen dragen tijdens hun wedstrijden.

En er is een eenvoudige verklaring voor. Wat je vaak niet ziet is dat deze keepers altijd extra bescherming om hun vingers en polsen hebben.
Deze extra bescherming zorgt ervoor dat de vingers en polsen de extra schokken van een trap kunnen absorberen en minder blessures veroorzaken. U kunt echter zien dat deze professionele en amateur keepers deze extra bescherming gebruiken als blessurepreventie. Letsels worden vaak veroorzaakt door aanhoudende overbelasting van spieren of gewrichten. Dit betekent dat de polsen ook overbelast of pijnlijk kunnen worden door meerdere schokken. De enige oplossing is echter rust.

Dus het is aan jou om te kiezen wat je wilt. Als u lichte keepershandschoenen wilt die zeer strak om uw handen passen, kunt u kiezen voor keepershandschoenen zonder polssluiting. Wilt u echter voor een langere periode geen blessures oplopen of toch proberen te vermijden , dan raden wij u aan om een keepershandschoen met polssluiting te kiezen. Beter voorkomen dan genezen.

Leave a Comment