Keepershandschoenen voor kinderen kiezen

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

Ben je als ouder zelf nooit doelman geweest dan wordt het waarschijnlijker een stuk moeilijker om de je kind te helpen met de juiste keuze te maken in zijn of haar zoektocht naar het geschikte paar keepershandschoenen. Je bent hoogst waarschijnlijk al wel eens een sportwinkel binnen gestapt met je kleine spruit opzoek naar nieuwe keepershandschoenen, maar werd amper geholpen of kreeg geen uitleg over de verschillen tussen de keepershandschoenen die bij hun in de winkel aanwezig waren?

Ieder van ons heeft het al wel eens meegemaakt, zelfs met ouders die weten hoe ze hun jonge keeper(ster) kunnen bijstaan in het kiezen van de juiste keepershandschoenen. Helaas is het aantal winkels waar je voldoende uitleg krijgt om de juiste keuze te maken beperkt, door het gebrek aan kennis over deze materialen. Voetbalschoenen worden door zoveel meer personen gekocht dat ze wel verplicht zijn op de hoogte te zijn van de materialen en voor welk type veld of voet een bepaalde soort meer of beter geschikt is. Als keeper ben je helaas maar 1 van de 11 op het veld en dus in de serieuze minderheid waardoor het minder interessant is als winkel om je ook in die materie te gaan verdiepen.

Waarom is het belangrijk de juiste keepershandschoenen te kiezen?

Ook de jongere keepers kunnen nu goed uitgerust op het veld verschijnen, met keepershandschoenen speciaal voor de jonge keepers ontworpen. De handschoenen zijn uiteraard kleiner, wat zorgt voor een betere pasvorm. Vaak worden de handschoenen uitgerust met speciale foam die minder snel slijt, de handschoen gaat hierdoor veel langer mee. Hierdoor zijn ze ook vaak goedkoper dan de grotere maten, maar zal je ook ervaren dat de grip niet zo goed is als de grote broertjes.

Er zijn de dag van vandaag ook keepershandschoenen voor kinderen die zijn uitgerust met de laatste technieken en niet moeten onderdoen voor de volwassen variant. Wil je dit zelf even uitproberen en uitzoeken hoe je de verschillen snel kan ontdekken? Neem dan bv een maat 5 of 6 en vergelijk deze met een maat 9 of 10. Wanneer er andere materialen gebruikt worden zal je dit snel opvallen wanneer je beide modellen naast elkaar legt.

Bij de kleinere maten zal je merken dat de bovenzijde van de handschoen soms meer als plastiek aanvoelt dan bij de grotere maten. Ook aan de handpalm kan je snel verschillen zien, maar vooral voelen. Ook is het verschil soms maar 1 of 2mm in dikte als keeper voel je dit meteen.
Nog een laatste verschil dat je snel ziet is het verschil in hoogte van de polssluiting. Niet zo verwonderlijk natuurlijk daar grotere jongens harder op doel kunnen trappen, maar toch iets om naar te kijken wanneer jij bv toch al wat ouder bent, maar gewoon niet over grote handen beschikt.

Keepershandschoenen voor kinderen kiezen, hoe doe je dat?

Vraag dus niet welke keepershandschoenen je oogappel mooi vind of zou kiezen, maar vergelijk kleine maten met grote maten. Laat de keuze dus niet bepalen door de keeperstrainer van je kind of andere persoon die zegt van hij of zij moet met vingerbescherming spelen, ze mogen niet met vingerbescherming spelen of je moet dat merk nemen. De keuze is aan je kind en niemand anders. Enkel als keeper kan je aanvoelen met welke keepershandschoenen jij je het beste voelt, want wanneer deze zich goed voelt zal het meer vertrouwen uitstralen en dus met meer rust in doel staan, klaar om die lekkere reddingen uit te voeren waar jij als ouder trots op bent.

Leave a Comment