Hoe onderhoud ik mijn keepershandschoenen?

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

De latex is zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van uw keepershandschoenen. Deze laag is gemaakt van latex en zorgt ervoor dat de ballen fijn geklemd kunnen worden. Als je op kunstgras speelt, worden de keepershandschoenen niet vies van zand, maar natuurlijk heb je dit probleem wel op natuurgras. Al het zand, modder en andere dingen trekken in de schuimlaag en maken de handschoenen vuil. Om optimale grip te behouden bij elke wedstrijd of training en om de levensduur van de handschoen te verbeteren, is het belangrijk om na elk gebruik je keepershandschoenen schoon te maken. Weet je niet hoe je moet beginnen met het onderhouden? We leggen het uit in een aantal stappen hieronder.

1. Waar maak ik mijn keepershandschoenen schoon?

De ideale plek om uw keepershandschoenen schoon te maken is in onze ogen een plek met stromend water. Na een training of wedstrijd is er altijd een plek met water waar u de keepershandschoenen optimaal kunt reinigen. Neem je handschoenen mee onder de douche en je hebt direct 2 vogels in één klap. Heb je het liever rustig. Dan kan dit natuurlijk ook thuis bij uw wastafel. Nu er een plaats is om te beginnen met onderhouden of schoonmaken, is dat natuurlijk de volgende en belangrijkste stap.

2. Maak je keepershandschoenen proper

De belangrijkste stap in dit verhaal is natuurlijk het schoonmaken en onderhouden van de keepershandschoenen zelf. Eerst zet je de kraan open en spoel je het ergste vuil uit de handschoenen. Dit doe je door met de vingers van de andere hand over het schuim te wrijven. Vlot heen en weer wrijven zonder te veel druk uit te oefenen op het schuim. Wring nooit uw handschoenen uit. Door uitwringen veroorzaakt u scheuren in het schuim, waardoor uw handschoen sneller verslijt. Als alle vuil is afgespoeld met het stromende water, is het belangrijk om het resterende vuil uit de handschoenen te persen. Werk vinger voor vinger en knijp elk onderdeel grondig onder de kraan. Nu zijn ze vaak erg nat, dus lees de volgende stap goed door.

3. Het drogen van de keepershandschoenen

Na het schoonmaken zijn de keepershandschoenen te nat om onmiddellijk terug te aan te trekken. Daarom is het drogen van de keepershandschoenen een erg belangrijke stap in het onderhouden hiervan. Als de kraan eenmaal is uitgeschakeld, herhaalt u het proces van het uitknijpen van de vingers en daarmee het overtollige water eruit knijpen. Het is absoluut onmogelijk om de keepershandschoenen volledig droog te knijpen! Na het uitknijpen van de vingers en de rest van de handschoen zal er hoogstwaarschijnlijk vocht achterblijven.

4. Bewaar je keepershandschoenen

Na het reinigen en drogen is het belangrijk om de keepershandschoenen te bewaren. Vaak worden de handschoenen niet direct weer gebruikt en u bewaart ze tot de volgende training of wedstrijd. Wij adviseren om de handschoenen in een handdoek te bewaren. Het drogen en bewaren kan op deze manier gecombineerd worden. Door de keepershandschoenen in de handdoek te houden, wordt het overtollige vocht in de handdoek getrokken. LET OP dat u het schuim van beide handschoenen nooit samen laat komen. Wikkel daarom eerst de ene handschoen in een handdoek en dan de andere.

5. Klaarmaken voor gebruik

Zijn uw handschoenen netjes droog bij kamertemperatuur (zet ze niet te dicht bij een verwarmingselement om ze sneller te laten drogen)? Dan hoef je ze vaak alleen maar uit de handdoek te halen om aan de wedstrijd te beginnen. Als je je handschoenen goed hebt gespoeld en hebt bewaard, zul je merken wanneer je de latex tegen elkaar zet de lijm zijn werk heeft gedaan en in optimale conditie is om aan de slag te gaan. Voorkom dus dat deze handschoenen vlak voor de wedstrijd weer nat worden!

Volg gewoon de stappen in de stap-voor-stap reiniging van de keepershandschoenen. Tegenwoordig heeft bijna elk merk zijn eigen product op de markt gebracht waarmee u uw keepershandschoenen nog beter kunt reinigen en waarmee de levensduur van uw keepershandschoenen wordt verlengd.

  • Gebruik een plek met stromend water om de keepershandschoenen schoon te maken.
  • Maak de keepershandschoenen grondig schoon, maar wring ze nooit uit!
  • Laat de keepershandschoenen drogen.
  • Houd de keepershandschoenen op de juiste manier. Bij voorkeur in een handdoek zodat ze een beetje vochtig blijven.

Leave a Comment