German latex op je keepershandschoenen hoe herken je het?

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

Er zijn vele soorten  “German latex” beschikbaar in de markt voor keepershandschoenen en het kan verwarrend zijn om de voordelen en eigenschappen van elk type te kennen. Hoe duurzaam is het? Wat is de grip? Hoe presteert de handschoen in natte weersomstandigheden? Wat is kosteneffectiënter? Wij zijn hier om al uw vragen te beantwoorden.

Met de grip keepershandschoenen wordt bedoeld de mate waarin jij als doelman het contact ervaart op het moment dat jij een bal vangt. Hoe stroever de grip is, hoe gemakkelijker het is om een bal te vangen. Hoe gladder de grip is, hoe moeilijker het voor de doelman is om een bal te klemmen en vast te houden.

Naast de kwaliteit van het materiaal zijn er andere elementen van belang die bijdragen aan de grip van een keeperhandschoen. Zo maakt het bijvoorbeeld nogal een verschil of de foam licht vochtig is of helemaal nat. Hoe natter en doorweekter de foam is, hoe gladder de grip van de handschoen zal aanvoelen. Vice versa is het ook zo dat hoe droger de foam is, hoe meer grip jij ervaart. Is de foam té droog, dan zal dat resulteren in het sneller scheuren van de foam.

German Latex

New Basic

Je ziet het regelmatig op een label aan de handschoenen hangen “German Latex”. Nu ook dat label is subjectief er zijn namelijk verschillende soorten latex van Duitse makelij. Zo heb je ondermeer de New basic latex die verkrijgbaar is alle mogelijke kleuren. De new basic is vervaardigd met een dikte van 3mm latex & 3mm foam. Deze latex terug te vinden op een ander bekend Belgisch merk en staat gekend om zijn goede grip. Door de 3mm Latex is deze latex iets dunner en dus gevoeliger aan slijtage in vergelijking met de handschoenen van andere merken die zich vaak in hetzelfde prijssegment bevinden. Door dat deze latex 1mm minder dik is dan bij de andere latex soorten zal deze net iets meer vocht doorlaten en dus een iets betere grip hebben in nattere weersomstandigheden.

Giga Latex

De Giga Latex is een gekende soort latex voor heel wat bekende merken die keepershandschoenen op de markt brengen in hun midden segment. Deze latex is verkrijgbaar in minder kleuren (vaak Zwart en Wit) en heeft een 4mm latex & 4 foam. De grip van deze Duitse latex kan je dus het best vergelijken met de New basic, maar de duurzaamheid van deze latex is aanzienlijk beter.

Contact Latex

Wil je echter keepershandschoenen met een superieure grip & duurzaamheid? Dan is de contact latex het neusje van de zalm die ook nog betaalbaar is. Deze German Latex wordt enkel in het TOP segment van de merken aangeboden daar het een latex is die ook voor de ontwikkeling van professionele handschoenen gebruikt wordt. Het is een 4mm latex met 4mm foam die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Wil je deze latex herkennen? Dan kan je steeds kijken of de handschoenen voorzien zijn van een folie op de latex die er moeilijk is af te halen. De grip overtreft bovenstaande latex soorten en heeft een dubbel zo goede duurzaamheid dan de new basic (zeker op kunstgras).

Let op: sommige merken durven deze folie ook aan te brengen op minder kwalitatieve latex, maar je merkt dit snel wanneer deze folie heel makkelijk loskomt van de latex.

  • Heel veel merken hebben een eigen naam bedacht om hun latex aan het segment van hun producten te koppelen waardoor het dus voor de consument een stukje moeilijker wordt om verschillende keepershandschoenen met elkaar te vergelijken. Door bovenstaande tips ben je alvast een klein stukje wijzer geworden in enkele mogelijkheden die jij vandaag zeker als eens gepast of geprobeerd hebt.
  • German latex is een latex soort dat ontwikkeld is op een natuurlijke wijze en je handen dus minder gevoelig zullen reageren mocht je een allergische reactie hebben voor latex.
  • Het is belangrijk om op te merken dat deze beoordelingen gemaakt zijn op basis de handschoenen met de best practice Care-gids worden verzorgd. Palm Latex is een natuurlijk materiaal dat vanaf het allereerste gebruik onderhevig is aan schuren, en als zodanig kan de duurzaamheid in het bijzonder erg afhankelijk zijn van hoe goed deze worden onderhouden en het type oppervlak waarop je speelt.

Leave a Comment