Aqua keepershandschoenen of toch niet?

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

We hebben net Ciara achter de rug en Dennis staat alweer voor de deur.  Als we daar aan denken krijgen we het spontaan al wat kouder, maar voor keepers wordt het vooral ook veel natter.

In droge omstandigheden zullen we vaak een hoge bal proberen te klemmen, maar in natte omstandigheden hebt u zelf wel al gemerkt dat dit niet zo vanzelfsprekend is.

We kunnen naar de oudste en vaak ook nog de meest efficiënte manier teruggrijpen om de grip van onze handschoenen toch steeds weer te optimaliseren tijdens de wedstrijdduur.

Het gebruik van de handdoek, je hebt het misschien al wel eens op tv gezien dat een doelman een handdoek in zijn doelnet heeft hangen. De doelman gaat dan op regelmatige basis de foam van zijn handschoenen afdrogen / afkuisen. Door dit te gebruiken kan je het meeste vuil van je handschoenen verwijderen wanneer je op modderige voetbalvelden moet spelen om zo een betere grip te bewaren. We raden wel aan om een nieuwe handdoek te gebruiken voor de 2de wedstrijdhelft in extreme weersomstandigheden.

Verder zijn er nog wat minder bekende trucjes die je kan toepassen voor een betere grip te hebben in natte weersomstandigheden.

Misschien minder voor de hand liggend, maar wat ook nog regelmatig gebruikt wordt door professionele doelmannen is het gebruik van “VASELINE”. Ik hoor het je al denken, Vaseline wat probeer je ons nu wijs te maken? In tegenstelling tot wat velen denken dat het de foam extra glibberig zou maken heeft het echter een extra kleverig effect. Indien je deze techniek toepast kan je ook wat extra boven je oog smeren om zo gedurende de hele wedstrijd je handschoenen bij te werken wanneer je voelt dat het kleverig effect aan het afnemen is.

Wil je niet meteen teruggrijpen naar deze middeltjes, maar heb je liever een product dat speciaal ontwikkeld is om de grip van keepershandschoenen te verbeteren?  Een product ontwikkeld om de grip van je handschoenen te optimaliseren wanneer deze aan het inboeten is door de levensduur van de keepershandschoen. Wij raden het aan om dit enkel te gebruiken om dat beetje extra grip te hebben wanneer de avonddauw valt en het speelveld wat vochtig begint te liggen, maar niet extreme natte weersomstandigheden.

Tijd dus om eens te gaan kijken naar de speciale modellen die ontwikkeld zijn om in natte omstandigheden te spelen.

Wanneer je op onze website surft dan zal je tussen onze keepershandschoenen al regelmatig eens een aqua keepershandschoenen model tegenkomen, maar wat is er nu zo speciaal aan dit model?

In regenachtige omstandigheden heb je een foam nodig die meer water kan opnemen om zo betere grip te behouden. Hierdoor is de foam van de aqua keepershandschoenen ook wat poreuzer en zal deze op droge ondergronden sneller slijten.
Je kan dus ook perfect spelen met een aqua versie in droge omstandigheden zonder dat je aan grip moet inboeten.

Hoeveel water een aqua keepershandschoenen kan opnemen wordt pas duidelijk wanneer je je handschoenen zoals in onze eerder artikel uitgelegd gaat uitkuisen. Je zal zien dat tot in vergelijking met een gewone keepershandschoen je veel meer tijd zal nodig hebben om al het vuil uit je handschoenen te laten verdwijnen.

Door de grotere water opneembaarheid zal er langer er een betere grip in natte omstandigheden blijven. Verwacht echter niet zoals zovelen filmpjes op het internet circuleren je plots een keepershandschoen zal hebben die geen bal meer loslaat in extreme natte omstandigheden.

Welke tips kunnen we je meegeven:

  • Verzorg je handschoenen en zorg steeds dat je ze op de correcte manier hebt voorbereid om je wedstrijd mee aan te vangen.
  • Zoek en manier waarmee jij je het meest comfortabel voelt en probeer zeker eerst op training eens uit.
  • Producten speciaal ontwikkeld voor de levensduur te verlengen
  • Een handdoek om je keepershandschoenen op regelmatige tijdstippen af te kuisen tijdens je wedstrijd
  • Overweeg zeker eens om een aqua versie te proberen.

Leave a Comment