Alleen keeperstraining kan dat wel?

Nieuws

By Prostar Goalkeeping-0 Comment

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” min_height=”” hundred_percent_height_scroll=”no” align_content=”stretch” flex_align_items=”flex-start” flex_justify_content=”flex-start” flex_column_spacing=”” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” container_tag=”div” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_sizes=”” border_sizes_top=”” border_sizes_right=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing_medium=”” margin_top_medium=”” margin_bottom_medium=”” spacing_small=”” margin_top_small=”” margin_bottom_small=”” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_dimensions_medium=”” padding_top_medium=”” padding_right_medium=”” padding_bottom_medium=”” padding_left_medium=”” padding_dimensions_small=”” padding_top_small=”” padding_right_small=”” padding_bottom_small=”” padding_left_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” z_index=”” overflow=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” absolute=”off” absolute_devices=”small,medium,large” sticky=”off” sticky_devices=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_background_color=”” sticky_height=”” sticky_offset=”” sticky_transition_offset=”0″ scroll_offset=”0″ animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ align_self=”auto” content_layout=”column” align_content=”flex-start” content_wrap=”wrap” spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” type_medium=”” type_small=”” order_medium=”0″ order_small=”0″ dimension_spacing_medium=”” dimension_spacing_small=”” dimension_spacing=”” dimension_margin_medium=”” dimension_margin_small=”” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_medium=”” padding_small=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hover_type=”none” border_sizes=”” border_color=”” border_style=”solid” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”true” border_position=”all” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” font_size=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_transform=”none” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

In België gaan we naar de regel waar kinderen moeten kiezen uit 1 hobby. Misschien mag je niet meer naar je geliefkoosde keepersschool of geeft je club momenteel geen keeperstraining meer om de bubbels niet onnodig te vergroten of mag het gewoon weg niet meer van de stad waar je actief bent. Een vraag die we hier bij Prostar goalkeeping steeds krijgen is ‘Hoe kan ik in mijn eentje trainen als keeper?’ Of ‘Hoe kan ik trainen tijdens een lockdown?

Deze gids hebben we samengesteld om je te helpen ervoor te zorgen dat je de tijd die je hebt optimaal benut om de beste keeper te worden die je kunt zijn!

Ten eerste, als je je afvraagt of je je in je eentje kunt ontwikkelen als keeper, dan is het antwoord een heel simpel en positieve ja!

Natuurlijk is het beter om een coach of een vriend te hebben om je te helpen, maar er is een bijna oneindig aantal dingen die je zelf kunt doen en die een grote impact zullen hebben als je de volgende keer op het veld staat.

Het eerste wat je moet onthouden is dat keepen niet alleen een kwestie is van door de lucht duiken en een vingertop redding maken – hoewel het wel heel leuk is. Keepers moeten onder andere goed voetenwerk hebben, nauwkeurig kunnen verdelen, uitzonderlijk goed kunnen omgaan met de bal, behendig en sterk zijn, en daar kun je allemaal aan werken zonder dat je iemand anders nodig hebt!

Je voetenwerk verbeteren

De beste keepers ter wereld hebben een uitzonderlijk voetenwerk, ze bewegen snel en precies terwijl ze nooit hun ogen van het spel halen. Dit is zonder twijfel iets waar je aan kunt werken zonder dat je iemand extra nodig hebt.

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met het verbeteren van je voetenwerk zijn een paar kegels (of een ander soort markering – zelfs flessen of bloempotten kunnen gebruikt worden!) en een stuk grond om op te werken – het hoeft niet eens gras te zijn.

Het eerste wat je kunt doen om je voetenwerk te verbeteren is je richten op algemene snelheid en behendigheid, dit zal je een goede basis geven van waaruit je kunt werken en zal zeker de snelheid van je voetenwerk verbeteren.

Doelman voetenwerk drills

Naast het verbeteren van de snelheid van je voetenwerk is het ook belangrijk om te werken aan een meer natuurlijk bewegingspatroon voor keepers.

Hoewel het niet de meest opwindende of gemakkelijkste manier is om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld zelfs de oefeningen voor beter voetenwerk doen in de buurt van een muur / re-bounder. Jij bent tenslotte de persoon waar de bal terug naartoe moet komen. 

Je kunt heel veel voetenwerk oefeningen voor keepers vinden door te zoeken op YouTube of Google, dus kies er een paar uit die je leuk vindt en werk hard om ze te perfectioneren.

Wissel zeker een beetje af met de verschillende soorten van traptechnieken dat er zijn. Neem dus niet altijd een doeltrap, vaak krijg je een terugspeelbal en moet je de bal uit je voeten duwen en dan een goede verbinding maken met een bewegende bal.

Je kunt precies dezelfde nauwkeurigheid en afstandsoefeningen doen voor uit je handen te trappen en natuurlijk kan je het uitgooien (slingerworp) dan ook meteen oefenen, maar waarom stoppen met deze twee en waarom probeer je geen nieuwe technieken? In plaats van een hoge lange punter, waarom oefen je de volley trap niet voor een lage snelle pas aan je vleugelspelers?

Zelfs met een zak vol ballen, waarschuw ik dat het een beetje vervelend kan worden om achter de ballen aan te gaan die je in je eentje over het veld schopt, maar er is geen reden waarom je niet een rondje van 10 trappen of worpen aan het begin en aan het einde van je trainingssessie kunt doen en je zult verbaasd zijn hoeveel je verbetert na een paar sessies.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”YVJLuNvViow” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” font_size=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_transform=”none” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Werken aan je traptechniek

Distributie is waarschijnlijk het makkelijkste om aan te werken als keeper zonder dat iemand anders je kan helpen. Alles wat je nodig hebt is een bal (het is een stuk makkelijker als je er meer dan één hebt) en een plek om hem te trappen, een voetbalveld is uiteraard het beste omdat je over voldoende ruimte beschikt om vrij te oefenen. 

Veel keepers werken over het algemeen niet aan hun traptechniek, maar voetbal is geëvolueerd, een goede keeper moet kunnen voetballen als hij het wil maken in het spel van vandaag. Dus als je niemand hebt om je te helpen ontwikkelen, dan is dit een geweldige kans om aan je traptechniek te werken.

We zijn altijd geschokt als we zien hoeveel keepers er zijn die geen doel trappen kunnen nemen of erger nog, die hun verdedigers de doeltrappen voor hen laten nemen.

Focus niet alleen op het trappen van de bal zo ver als je kunt, markeer gebieden op het veld waarop je naartoe probeert te richten en oefen om hier zo dichtbij als mogelijk te komen.

Wissel zeker een beetje af met de verschillende soorten van traptechnieken dat er zijn. Neem dus niet altijd een doeltrap, vaak krijg je een terugspeelbal en moet je de bal uit je voeten duwen en dan een goede verbinding maken met een bewegende bal.

Je kunt precies dezelfde nauwkeurigheid en afstandsoefeningen doen voor uit je handen te trappen en natuurlijk kan je het uitgooien (slingerworp) dan ook meteen oefenen, maar waarom stoppen met deze twee en waarom probeer je geen nieuwe technieken? In plaats van een hoge lange punter, waarom oefen je de volley trap niet voor een lage snelle pas aan je vleugelspelers?

Zelfs met een zak vol ballen, waarschuw ik dat het een beetje vervelend kan worden om achter de ballen aan te gaan die je in je eentje over het veld schopt, maar er is geen reden waarom je niet een rondje van 10 trappen of worpen aan het begin en aan het einde van je trainingssessie kunt doen en je zult verbaasd zijn hoeveel je verbetert na een paar sessies.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”evwPahVIczY” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave a Comment