Grip
90%
Pasvorm
93%
Duurzaamheid
87%
RSC Anderlecht

Wout Meese

Cras quis nunc magna. Etiam sed felis eu lorem scelerisque sagittis. Praesent sed arcu quis felis tempus egestas. Proin nec orci eget mi aliquam congue. Nunc mauris sem, imperdiet vel nunc a, bibendum efficitur nunc. Phasellus at neque eu sem rutrum vestibulum. Pellentesque quis dui nunc

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Wout Meese begon, zoals zovelen van ons, zo vroeg mogelijk met zijn eerste baltoetsen. Zo begon hij te voetballen bij de U6 van Waarschoot. Het was echter pas met de u11 dat Wout besloot om verder te gaan als keeper. Geef nu toe, die keeper die daar 90 minuten staat zonder te lopen, terwijl al je medespelers de longen uit hun lijf liepen. Daarom raden wij iedere veldspeler aan om deel te nemen aan de keeperstraining en een volledige wedstrijd te spelen zoals wij dat als keepers horen te doen. Blijf constant de focus het spel volgen van links naar rechts en wees klaar om die ene bal te redden.

Welke keepers bewondert u?

De steegjes zijn al een paar keer aangeboden. Wil je meer weten over de positieve en negatieve punten? Lees dan het interview van Seppe Van Maele. Andere namen die we nog niet hebben gehoord zijn Mathew Ryan en Andre Onana. Beide keepers klinken ons als muziek in de oren. Als we aan Mathew Ryan denken, is het eerste wat in ons opkomt de fantastische traptechniek van deze doelman. Er staat een video van hem op ons netvlies waarin hij 5 ballen in de volley richting het middenveld trapt waar zijn keeper met de balzak open op ons staat te wachten. Zonder enige beweging verdwijnen alle ballen keurig weg. Een moment om nooit te vergeten. Eerlijk is eerlijk als je het ons vraagt, deze naam valt niet alleen bij Wout Meese, we zien een beetje van ditzelfde soort keeper in Wout. Niet van het grootste soort, maar wel met een sterke explosiviteit en volwassenheid.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als keeper?

Ons idool of idolen zijn vaak een afspiegeling van onszelf. We zien een beetje van hen terug in onszelf. Dit is ook het geval voor Wout Meese. Zoals we al eerder zeiden, hebben beide keepers een enorme explosiviteit en een fantastische traptechniek.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

In het hedendaagse voetbal is het steeds belangrijker dat een keeper over dezelfde voetballende kwaliteiten beschikt als zijn medespelers. Op die manier worden we ook de meest complete spelers op het veld. We moeten niet alleen kunnen voetballen, maar ook ballen kunnen pakken en ermee kunnen coachen. Elke keeper heeft zijn kwaliteiten en zit vaak in iets beters en in iets minder goed. Dus werk hard aan waar je niet zo goed in bent, zodat jet het beter kan maken, maar vergeet niet te trainen in waar je wel goed in bent, zodat het alleen maar beter kan worden.

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals het nu is?

Voetbal is een harde wereld zelfs voor jonge spelers die al op elite niveau spelen loopt men vaak met de neus tegen de deur. Dit was ook het geval voor Wout Meese, 3 jaar geleden werd hij niet meer gestopt bij Club Brugge en mocht hij op zoek naar een nieuwe club. Niet gemakkelijk om als jonge jongen zo'n klap te verwerken, zou je denken, maar Wout vocht terug en ging verder bij het toenmalige Sporting Lokeren. Al snel stond de telefoon van zijn ouders weer roodgloeiend, maar om niet hetzelfde mee te maken als voorheen, besloten ze, in overleg met Sporting Lokeren, om zijn carrière binnen deze kringen met vertrouwde mensen te laten ontwikkelen. Als je dan een telefoontje krijgt van RSC Anderlecht is dat natuurlijk wel iets anders. Toch leek Wout Meese er een beetje sceptisch tegenover te staan. Niet alleen het leren ontdekken van nieuwe ploegmaats, maar vooral de overgang met een internaat was voor hem en zijn entourage helemaal nieuw. Onder het motto praten kan nooit kwaad kwam er een onverwachte beslissing en besloot hij toch de overstap te maken.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Ongeveer 10 paar per jaar.

Met welke merken heb je gespeeld voor je Prostar ontdekte?

Elke keeper in België heeft veel Real keepershandschoenen gedragen. Het was jarenlang het bekendste merk in het land. Maar elke keeper, vooral in de jongere jaren, wil iets anders proberen en zien of de handschoenen van onze idolen echt zo geweldig zijn.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

De handschoenen zijn gewoon geweldig. Op de website van ProStar staat dat het gaat om een professionele grip en dat voel je meteen. Deze grip gaat ook veel langer mee dan bij andere merken. Dit komt omdat de duurzaamheid van de handschoenen ontzettend lang is en je dus langer kunt genieten van een goede grip. Zoals ze vaak zeggen, het gras lijkt groener bij een ander, maar verander niet als je al het beste hebt.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Iedere keeper heeft zijn kwaliteiten, zoals eerder gezegd, en als keeper moet je ook weten hoe je met je kwaliteiten en minder sterke punten om moet gaan. Anticipeer op die minder goede kwaliteiten, zodat je er steeds meer vertrouwen in krijgt en ze op die manier ook verbetert Alleen met vertrouwen durf je minder goede punten aan te pakken en word je er dus ook beter in Als Wout Meese iets voor hem persoonlijk moet kiezen, dan is het wel omgaan met de druk. Elke wedstrijd is anders, als keeper kun je nooit 100% voorbereid zijn op wat komen gaat en die ene fout die fataal kan zijn, die iedereen heeft gezien, speelt mee. Daar niet aan denken en geloven in je eigen kwaliteiten is het moeilijkste voor een keeper, maar dat is de enige manier om beter & sterker te worden.

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Zorg dat je als keeper werkt met je minder goede punten. Deze trainingen zijn vaak minder leuk omdat wat je wilt meemaken niet meteen is wat je krijgt Maar voetbal zal altijd met vallen en opstaan zijn. En alleen door hard te werken zal je je slechte punten ombuigen naar minder goede punten. Doe dus niet alleen de leuke oefeningen met volle overgave, maar doe ze allemaal met dezelfde instelling!

Vivamus nec ligula et leo sodales pellentesque id sed lectus. Aliquam viverra velit sagittis pharetra venenatis. Etiam ut euismod neque. Pellentesque luctus mauris nunc, id elementum lorem lobortis a. Sed ullamcorper dui ullamcorper efficitur efficitur. Curabitur at dui non erat semper sodales ut at nibh. Donec rutrum sed ex vitae lacinia. Fusce in metus justo. Integer facilisis diam nulla, ac laoreet erat sagittis at. Duis sodales eleifend aliquet. Cras in justo varius, dictum mauris ut, pulvinar metus