Balvastheid
90%
Traptechniek
93%
Communicatie
87%
STVV

Sem Verherstraeten

Ooit zelf training mogen geven aan deze topper. Steeds bereid om te luisteren en mee te nemen naar het advies wat zijn trainers Sem meegeven. Daarbij een enorme nieuwsgierigheid om opzoek te gaan naar de verschillende materialen.

  • Huidige Club: STVV
  • Vorige Club: OH Leuven
  • Geboortedatum: 24/01/2011

Waarom ben je keeper geworden?

Wij van Prostar Goalkeeping kennen Sem Verherstraeten nog van voor er sprake was van ons eigen merk keepershandschoenen. Een joviale goedlachse jongeman die niets liever doet dan in de goal staan.  Nu hoe kan het ook anders wanneer je papa je niet alleen je grootste held is, maar tevens ook je grootste idool. Wanneer je je eigen papa ziet spelen is het niet verwonderlijk dat je de microbe snel te pakken hebt en geen ouders hebt die langs je oren zitten te zeuren om toch maar geen keeper te worden :-).  De tuin werd al snel omgetoverd met een doel zodat Sem zich naar hartelust kon uitleven in wat zijn territorium zou worden.

Met welke bekende keeper zou je jezelf willen vergelijken en waarom?

Als 10-jarige is het uiteraard nog niet zo evident al op te kijken naar keepers daar een idool vaak een verlengstuk is van wie jezelf bent als keeper en je op deze leeftijd nog een eigen stijl moet ontwikkelen. Toch zijn er momenten zoals het voorbije EK waar iedereen voor de TV gekluisterd zit om de beste doelmannen van het tornooi te bewonderen. Daarbij was er veel bewondering voor Donnarumma en hoopt Sem later dan ook zo goed te worden als deze klassekeeper.

Je bent altijd een hoog spelende doelman geweest. Hiervoor moet je technisch goed onderlegd zijn. Doe je dan ook nog techniektrainingen?

Voetballen is een kwaliteit die je als doelman de dag van vandaag moet hebben. Enkel ballen pakken is niet meer voldoende om op een hoog niveau aan de slag te mogen gaan. Zo ging Sem Verherstraeten dus als U7 naar de techniekschool bij FIDO. De voetballende kwaliteiten samen met de passie voor het keepen bleef niet onopgemerkt en zo kwam Sem al snel bij OHL op het elite niveau terecht. Vaak ongezien dat er op zo een jonge leeftijd al gekozen wordt voor een vaste doelman, maar Sem verdiende dit dan ook meer dan wie. Omdat er vaak nog geen vaste doelman is en omdat je op die leeftijd je voetballende technieken moet verbeteren moet je als doelman tijdens de ploegtraining vaak dezelfde oefeningen meedoen als de veldspelers. Dit helpt om je techniek en handelingssnelheid te verbeteren. Bij STVV wordt er van een doelman verwacht om hoog mee te spelen. Zowel tijdens de keepers- als ploegtrainingen wordt er gewerkt aan de meevoetballend rol van de keeper.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die je zoekt in een keepershandschoen?

  Keepershandschoenen zijn zoals voetbalschoenen voor een veldspeler het allerbelangrijkste werkmateriaal. Ze moeten als gegoten zitten en de kracht van de bal dempen. In de dikte van de latex die voor het dempen zorgt kan je vaak al de betere kwaliteit van de handschoenen waarnemen. Door de dikte heb je ook vaker te maken met een betere latex qua duurzaamheid maar zeker ook qua grip en dat is als je op Elite niveau speelt het allerbelangrijkste. Goede keepershandschoenen met een goede pasvorm en goede afwerking zorgen voor nog meer vertrouwen in jezelf als doelman.

Wat is je grootste jongensdroom?

Al is de weg naar een professioneel voetballers leven nog behoorlijk lang, iedere kleine jongen droomt er natuurlijk van om ooit profkeeper te mogen worden en bij een grote ploeg en in grote competitie. En…. als ik echt mag dromen wil ik ooit verkozen worden tot de beste keeper ter wereld.