Grip
90%
Pasvorm
93%
Duurzaamheid
87%
K. Beerschot

Rami Ben Brahem Polfliet

Rami vind je niet alleen op het veld terug met onze keepershandschoenen, maar is ook vaak één van onze modellen om de nieuwe collectie voor te stellen. Niet alleen een star op het veld dus, maar zeker ook daarnaast!

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Laten we beginnen met te schetsen hoe we Rami Ben Brahem Polfliet vandaag kennen. In onze volksmond kennen we Rami als iemand die dag en nacht met de bal bezig is, en er als het even kan mee zou gaan slapen. Mensen die hem al lang kennen zullen ons al bevestigen dat dit helemaal niet veranderd is en dat hij nog steeds dezelfde persoon is. Elke pauze op school, elke vrije woensdagnamiddag, elk vrij weekend, kortom, elk moment dat Rami vrij heeft, kan je hem ergens tussen de doelpalen terugvinden. Is het niet bij zijn favoriete Berchem Sport dan zijn het wel de vrienden in het park of op een plein om zijn geliefde gekozen hobby uit te oefenen.

Welke keepers bewonder je?

Kepa, één van Rami's idolen. De meesten onder ons weten dat zijn coaches hem wilden veranderen, maar hijzelf weigerde en bleef koppig. Toch is Kepa veel meer dan dat. In 2018 haalde Chelsea deze doelman voor een slordige 80 miljoen euro naar Engeland. Waarmee hij op dat moment de duurste doelman was. Niet slecht voor 23 jaar toch. Natuurlijk betaalde Chelsea dit bedrag niet zomaar, maar omdat ze potentie zagen in deze doelman. Zo kon hij tot keiharde cijfers komen. De Bask verstuurde vorig seizoen 368 succesvolle lange passes. Van de 223 korte passes kwamen er maar liefst 221 aan. Kepa staat ook bekend om zijn geweldige reflexen. Vooral als de tegenstander door de verdediging staat. Hij maakte vorig seizoen maar liefst 64 reddingen binnen de zestien. Daarnaast stopte hij twee van de drie strafschoppen die hij vorig seizoen tegen kreeg.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als keeper?

Voetbalkwaliteiten kun je alleen verbeteren door erop te trainen. En geef toe, vind je het als keeper leuk om al die technische oefeningen met je teamgenoten te moeten doen? Toch heeft Rami Ben Brahem Polfliet zijn techniek enorm kunnen ontwikkelen door op pleintjes te voetballen. Je ziet vaak dat straatvoetballers heel technisch zijn en daar kun je als keeper zeker wat van leren. Als keeper gaat hij graag naar elke bal of het nu gaat om reflexen, een plukbal of een mooie duik richting winkelhaak. Als keeper moet je ze allemaal zo goed mogelijk beheersen, want stel je voor dat je een mooie redding maakt, maar je kunt geen enkele voorzet pakken, dus daar wordt regelmatig tegen doelpunten aangelopen? Daarom is het belangrijk om als keeper aan alles te blijven werken en sterker te worden.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Als keeper ben je niet alleen het sluitstuk dat in lastige situaties moet redden, maar je bent ook een coach, een motivator als het even wat minder gaat. Probeer als keeper je stress te allen tijde onder controle te houden Niet altijd even simpel, maar probeer het zeker niet over te brengen op je teamgenoten. Stress is een zeer slechte raadgever!

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals hij nu is?

Rami Ben Brahem Polfliet is actief bij Berchem Sport dat uitkomt in 2de amateurreeksen. De jeugdreeksen van zijn favoriete ploeg zijn te vinden tussen de IP-ranking. Een van de verschillen tussen Elite en IP is bvb dat de elite ploegen al bij u13 11 tegen 11 spelen op grote goals. De keepers op het IP-niveau hebben in dat opzicht net iets meer geluk dat het op een jaar ouder plaatsvindt. Desalniettemin blijft dit jaartje ouder voor elke keeper een aanpassing. Eentje waarin je elke wedstrijd en/of training kunt verbeteren. Je positie kiezen om dat grote doelpunt volledig af te schermen of om ervoor te zorgen dat je die hoge bal net onder de lat kunt tippen. Eén voor één, wat vaak leert van de ervaring om daar te staan!

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

Geen apart paar keepershandschoenen voor Rami, hij vertrouwt eerder op het paar handschoenen dat hem door de week vertrouwen geeft. Het is een keuze van keeper tot keeper, maar we blijven het zeggen. Laat je niets opdringen, doe waar je je als keeper goed bij voelt, wat je vertrouwen geeft. Want als je zelfvertrouwen hebt, straal je dat ook uit. Rami's handschoenen worden zorgvuldig opgeborgen in de handschoentas van Prostar. Zo kan hij ze voor de wedstrijd of training tevoorschijn halen en een beetje nat maken om de optimale grip te krijgen.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Rami Ben Brahem Polfliet heeft zeker veel handschoenen nodig door het drukke leven van pleinen, parken en zijn voetbalclub. Toch probeert hij altijd zijn laatste paar voor de voetbal te bewaren. Andere paren die misschien een slechte grip hebben, maar nog niet helemaal versleten zijn, kunnen in de vrije tijd dienst doen in de parken of op de pleinen. Afhankelijk van de slijtage bekijkt hij seizoen per seizoen hoeveel paar keepershandschoenen hij nodig heeft.

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Dat varieerde vaak van select tot uhlsport tot onbekende merken en soms echt.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

Zoals met veel producten hoorde Rami veel positieve dingen via een andere keeper die met Prostar speelde (Mats Verhulst) en begon geïnteresseerd te raken in het merk. Zo geschiedde en hij bestelde het eerste paar handschoenen om te kijken of het "onbekende nieuwe merk" wat was. Maar het was duidelijk, het duurde niet lang voordat hij voor zichzelf had uitgemaakt wat deze handschoenen te bieden hadden. Hij vindt de kwaliteit en het model van alle keepershandschoenen top en ze passen erg goed en hebben een uitstekende grip, daarom ziet hij niet in waarom hij meteen van merk zou moeten veranderen. Als je het beste hebt, moet je niet op zoek gaan naar beter.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Een keeper moet mentaal heel sterk zijn. Hij kan 3 wereldreddingen maken in een wedstrijd maar toch een blunder maken en dat is waar het meest naar gekeken zal worden. De keeper moet het team dragen en leiden, want alleen hij heeft het overzicht over het hele veld.

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Probeer zo vaak mogelijk naar de trainingen en de keeperstraining te komen, want daar leer je veel en werk je aan je mindere punten. Ga in je vrije tijd spelen op pleintjes in de buurt, want daar wordt je techniek beter en pik je soms ballen op van jongens van oudere leeftijd of krijg je tips van spelers die op een hoger niveau spelen.