Grip
90%
Pasvorm
96%
Duurzaamheid
87%
TEC Tiel

Nino Walbeek

Arno De Smeth kwam bij ons terecht via onze Social Media kanalen en wou Prostar graag eens uitproberen. Jaren later speelt hij nog steeds met onze keepershandschoenen. Dat zijn Papa Thierry De Smeth nog professioneel keeper geweest is bewijst alleen maar dat het materiaal aan alle verwachtingen moet voldoen.

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Niets leuker dan op je trampoline of in het zwembad achter een bal te duiken wanneer je de basistechnieken van het keepen nog niet helemaal onder de knie hebt. Zorgeloos door de lucht zweven zonder te moeten nadenken aan de pijn die je zal hebben als je slecht mocht neerkomen. Iedere dag opnieuw was dit het ritueel voor Nino Walbeek, tot zoveel toe dat zijn ouders er gek van moesten worden en hij op zijn 10 jaar dan de kans kreeg om een wedstrijd als doelman te spelen. Sindsdien is er geen wedstrijd meer voorbijgegaan waar hij niet als doelman op het veld stond.

Met welke bekende keeper zou je jezelf vergelijken en waarom?

De naam Peter Schmeichel klinkt voor velen onder ons wel bekend, maar zullen deze voornamelijk eerder van Kasper Schmeichel kennen dan van zijn vader. Nu wanneer je beide doelmannen kent dan zal je zelf ook al wel gezien hebben dat beide doelmannen veel van elkaar weghouden. Niet allen qua uiterlijk, maar ook qua speelstijl. Mature mannen die rust kunnen uitstralen onder alle omstandigheden.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die je in een keepershandschoen zoekt?

Van zodra je op een hoger niveau speelt is de grip van je keepershandschoenen het allerbelangrijkste. Ballen pakken daar doet Nino Walbeek het voor en hij kan het zich dan ook niet veroorloven om met slechte handschoenen aan een wedstrijd te beginnen. Omdat we alle dagen op het veld staan is de duurzaamheid natuurlijk ook enorm belangrijk. Anders zouden we misschien wel tot 30 paar keepershandschoenen per jaar moeten gebruiken. Ondertussen speel ik al meer dan een jaar met de Prostar keepershandschoenen en deze vervullen gewoon al mijn wensen. Kortom de beste waar ik tot nu toe mee heb mogen keepen.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Nino Walbeek staat iedere ochtend op met het doel voor ogen. Op deze manier probeert hij dan ook elke dag het beste uit zichzelf te halen en zo te werken aan zijn doelen. Dromen zijn mooi en iedereen moet dromen hebben om iets te hebben waar je naar kan uitkijken in het leven, maar wat ben je ermee als die droom niet bereikbaar is? Daarom is het belangrijk dat je er alles aan zal doen om die dromen werkelijkheid te maken. En op die manier hoopt Nino Walbeek op dag zijn debuut te mogen maken in het eerste elftal op TV.

Je hebt nu eens van buitenlands voetbal mogen proeven, droom je er ooit van om terug in het buitenland te mogen spelen?

Vorig seizoen verplaatste Nino Walbeek zich even naar Apea in Cyprus. Zo kreeg de jonge doelman de kans om ervaring op te doen in een eerste elftal. Dit jaar zal de jonge doelman terug uitkomen voor het team uit eigen land FC Eindhoven uit de keuken kampioen divisie. Toch blijft hij openstaan voor nieuwe van deze avonturen. Het zijn leerrijke ervaringen zeker waar je als jong persoon uit je comfortzone wordt gehaald en je dus veel over jezelf als persoon leert ontdekken.

Enig advies dat je aan jonge doelmannen kan geven die proberen door te breken?

Probeer net Zoals Nino steeds het beste uit jezelf te halen. Het zal niet elke dag of elke training vanzelfsprekend zijn, maar enkel door je 100% te geven elke training opnieuw. Zo kan je je later nooit iets verwijten dat je ergens een kans hebt laten liggen. Verder moet je geluk hebben in het voetbal. Het is een beetje op de juiste plaats, op het juiste moment. Natuurlijk kan je in de moderne tijden dat altijd een handje helpen. Je in de kijker spelen moet je natuurlijk zelf doen, maar social media of keepersdagen waar wat scouts rondlopen kunnen je wel een handje op weg helpen om in het oog te springen!