Grip
90%
Pasvorm
96%
Duurzaamheid
87%
KV Mechelen - FC Dender

Nathan & Nuno Heymans

Deze week hebben we niet één maar 2 ambassadeurs. Nathan & Nuno zijn een tweeling die momenteel voor KV Mechelen spelen. Als keeper is er vaak maar één plaats, als je moet concurreren met je eigen tweelingbroer. Nathan & Nuno Heymans komen uit een sportieve familie. Joris' vader heeft een brede voetbalachtergrond en hun zus en moeder zijn vaak op stap met de paarden. Tijd om stil te zitten is er dus niet veel bij de Huymans.

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Als keeper kun je de held van je team zijn en dat is leuk. Kijk maar naar de superhelden op TV, wie is daar geen fan van? Natuurlijk moeten we ook realistisch zijn en we weten inmiddels dat je als keeper heel gemakkelijk de anti-held kunt zijn. Natuurlijk zijn de jongens nog erg jong en moeten ze nog leren hoe ze hiermee om moeten gaan. Natuurlijk weet iedereen dat het een proces is dat ze met de tijd zullen meemaken en leren hoe ze alles een plaats kunnen geven en weer sterker op kunnen staan.

Naar welke huidige keeper(s) kijk je het liefst?

De reden waarom Nathan in het verleden keeper wilde worden was niet ver van de deur. Namelijk niemand minder dan Frank Boeckx. Frank de tank begon zijn carrière bij KVO Aarschot en speelde vervolgens bij SK Lierse, STVV, Antwerpen, Gent en Anderlecht. Een prachtig palmares waar velen onder ons voor zouden tekenen op 9-jarige leeftijd. Als er vandaag een wedstrijd op TV zou worden bekeken, dan zou dat zeker Keylor Navas zijn. De jonge doelman die al 3x de UEFA Champions League en 2x de UEFA Super Cup heeft gewonnen. Als dit een voorteken is voor het verloop van Nathan's carrière, dan ziet het er zeer rooskleurig uit. Bij Nuno komt echter een andere naam bovendrijven. Namelijk die van Marc André Ter Stegen. Wij vinden deze naam opmerkelijk, omdat het twee keepers zijn met een verschillende speelstijl. Ter Stegen is zonder twijfel de keeper die beter met zijn voeten overweg kan. Natuurlijk hebben beide wereldkeepers genoeg klasse en zijn ze in staat om week na week een paar mooie doelpunten uit hun doel te scoren.

Als keeper moet je ook goed kunnen voetballen. Doe je iets speciaals om deze technieken te verbeteren of te onderhouden?

Een keeper die met de bal kan meespelen is niet meer weg te denken uit het moderne voetbal. Het is ook een van de eerste dingen waar talentscouts naar kijken. De ene na de andere redding van wereldklasse maken en je team op die manier naar de overwinning leiden is natuurlijk genoeg om je talenten te laten opvallen, maar er komt nog veel meer bij kijken als je profvoetballer of keeper wilt worden. Als keeper wil je maar één ding doen en dat is zoveel mogelijk ballen vangen, toch kiezen Nathan en Nuno Heymans ervoor om extra trainingen te volgen om hun voetbaltechnische aspecten bij te schaven of op peil te houden. Nathan kiest ervoor om extra op te letten tijdens de training en om indien nodig als veldspeler te trainen. Nuno daarentegen kiest ervoor om wat extra voetbaltraining te doen. Zo zie je maar, ook als tweeling is iedereen op zoek naar zijn eigen manier om het maximale uit zichzelf te halen.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Ben je er niet van overtuigd waarom een goede nachtrust zo belangrijk is? Dan moet je onze pagina over reflexen maar eens lezen. Het is natuurlijk niet alleen belangrijk voor je reflexen, maar een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je je beter kunt concentreren tijdens de wedstrijd. Een goed ontbijt is ook erg belangrijk. Het zal je niet alleen warmer houden in de wintermaanden, maar je zal ook meer energie hebben zodat je actiever aan de wedstrijd kan deelnemen. Dankzij de nachtrust en het ontbijt kunnen we ervoor zorgen dat we ons vanaf de warming-up op onze wedstrijd concentreren.

Jullie zijn nog erg jong, wie kiest de handschoenen en wat zijn de criteria voor de ouders en jullie als keepers?

Als jonge keeper heb je niet veel kennis van wat er op de markt is. Daarom is het belangrijk dat je als ouder, tenzij je zelf keeper bent geweest, goed op de hoogte bent van de verschillende producten die op de markt zijn. Je kunt natuurlijk gewoon met de kinderen naar de winkel gaan en vragen welke ze mooi vinden. Ja, dat is een oplossing en de kinderen zullen het prachtig vinden, maar als ouder wil je natuurlijk ook dat de handschoenen die ze dragen van voldoende kwaliteit en bescherming zijn. Nathan en Nuno spelen nu al 2 seizoenen met Prostar handschoenen. Ze hebben de juiste combinatie van kwaliteit, comfort en duurzaamheid, wat erg belangrijk is voor jonge keepers. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit en service van Prostar. We zouden elke keeper aanraden om het eens te proberen.

Wat doen jullie graag als er niet gevoetbald wordt?

Nathan en Nuno Heymans zijn vaak in de tuin te vinden met de bal. Nu de laatste maanden kun je niet verwachten dat de kinderen hele dagen buiten spelen en zijn ze toe aan een potje Fortnite, net als veel andere kinderen. Dus ben je klaar om het op te nemen tegen Nathan en Nuno? Kijk uit, ze zijn met z'n tweeën!