Balvastheid
90%
Traptechniek
93%
Coaching
87%
KVC Westerlo

Lise Van Gemert

Lise Van Gemert is reeds sinds de begin jaren betrokken bij de groei van onze Prostar Keepershandschoenen. Een weg waarin beide elkaar beter maken en naar een hoger niveau tillen.

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keepster?

Lise Van Gemert stond vaak aan de zijlijn te kijken hoe ze haar broer ondersteunde die aan het voetballen was. Het begon echter steeds meer te kriebelen om zelf ook te gaan voetballen en zo begon ze te voetballen als veldspeelster.  Bij een wedstrijd wilde de keepster van haar team niet meer keepen en niemand anders wilde keepen, dus besloot ze haar team niet in de steek te laten en zichzelf in te wisselen als keepster voor haar teamgenoten. Ondertussen speelt Lise al bij de dames van K.W.F.C. Wuustwezel in 2de provinciale en heeft ze al verschillende keren het doel van de Belgische nationale ploeg verdedigd.idelines om te weten te komen hoe ze haar broer ondersteunde die aan het voetballen was. Het begon echter steeds meer te kriebelen om zelf ook te gaan voetballen en zo begon ze te voetballen als veldspeelster.  Bij een wedstrijd wilde de keepster van haar team niet meer keepen en niemand anders wilde keepen, dus besloot ze haar team niet in de steek te laten en zichzelf in te wisselen als keepster voor haar teamgenoten. Ondertussen speelt Lise al bij de dames van K.W.F.C. Wuustwezel in 2de provinciale en heeft ze al verschillende keren het doel verdedigd van de Belgische nationale ploeg.

Welke keepers bewonder je?

Courtois en Ter stegen zijn allebei keepers van wereldklasse. Elk met zijn eigen stijl, maar zeker met evenveel kwaliteiten om hun team beter te maken. Het is Lise's grote droom om net zo goed te worden als beide keepers :-).

Hoe zou jij jezelf als keeper omschrijven?

Als moderne keeper moet je veelzijdig zijn, maar het belangrijkste als keeper is om goed te coachen. Daarom is Lise constant op zoek om haar team aan te passen waar ze kan. Het gaat niet altijd om die ene knappe redding die je als keepster moet maken, als je die door goed coachen had kunnen voorkomen. Voetballen is voor Lise ook heel belangrijk. Net als bij het coachen wil ze een laatste aanspeelpunt zijn voor haar verdediging. Als keepster moet je in dat opzicht dus voldoende zelfvertrouwen en balbeheersing hebben. Daar komt mijn verleden als veldspeler goed van pas.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keepster moet hebben?

Lise Van Gemert heeft op haar jonge leeftijd (momenteel 15) al heel wat mooie ervaringen opgedaan, maar staat zeker nog in de kinderschoenen van wat ze kan bereiken. Veel meisjes dromen ervan om dit te kunnen bereiken, maar er komt ook heel wat bij kijken. Zo moet ze bijvoorbeeld meer tijd vrijmaken om te trainen of te voetballen dan om te gaan winkelen met de vriendinnen. Dit is voor haar helemaal geen opoffering en ze blijft met volle overtuiging voetballen om nog meer van haar dromen waar te maken.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

Muziek luisteren voor een wedstrijd is algemeen bekend dat veel atleten dit doen om zich af te zonderen van de buitenwereld en zich te focussen op hun prestatie. Voor Lise Van Gemert is dat niet anders, maar zodra ze zich klaarmaakt om het voetbalveld op te gaan, is het goed natmaken van de handschoenen één van de rituelen die Lise steevast uitvoert. Door de keepershandschoenen goed nat te maken, is de grip veel beter en blijven de ballen aan de handschoenen kleven.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Meestal zo'n 6 paar per seizoen.

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Nike

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

Prostar biedt een zeer goede kwaliteit van handschoenen. De grip en duurzaamheid zijn super en de handschoenen zitten mij als gegoten. Dit gevoel geeft mij ook meer zelfvertrouwen zodat ze er tijdens de wedstrijd niet aan hoeft te denken en zich kan concentreren op haar taak als keepster.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Als keepster moet je de hele tijd geconcentreerd blijven. Zelfs als je een hele wedstrijd niets te doen hebt, moet je altijd geconcentreerd blijven, want in de laatste seconden van de wedstrijd moet je misschien die ene belangrijke redding maken.

Tot slot, welk advies zou je geven aan een jonge keeper?

Blijf in jezelf als keeper en zelfs als het moeilijk is om door te gaan. Een keeper zijn is een van de moeilijkste, zo niet de moeilijkste positie op het veld. Dus laat je niet uit het veld slaan door een tegenslag, maar vecht terug en ga door met waarom je er bent Omdat je het leuk vindt om daar te staan. Omdat je een keeper wilt zijn.