Grip
90%
Pasvorm
96%
Duurzaamheid
87%
Schellebelle

Jari De Wolf

Waarom ben je keeper geworden?

Keeper worden was van kleins af een grote droom, maar uiteraard niet zo vanzelfsprekend. De ouders van Jari De Wolf waren dan uiteraard ook wat sceptisch tegenover dit idee en probeerde dit zolang mogelijk uit zijn hoofd te praten waardoor hij toch tot en met de U15 (buiten dan enkele wedstrijdjes bij KVV Schelde waar hij als reserve doelman mocht aantreden) als veldspeler op het plein bleef staan. Bij de overstap naar KVC Jong Lede veranderde veel in het leven Van Jari De Wolf. Nog niet meteen want het eerste jaar dat hij daar speelde was hij ook gewoon veldspeler, maar toen ze op het einde van het seizoen een toernooi gingen spelen en ze net met 11 spelers waren zonder doelman was de keuze voor hem snel gemaakt wie de plaats in doel zou innemen. Wanneer je dat toernooi dan ook nog eens wint met penalty's in de finale dan mag je zeker spreken van een geslaagd debuut. Aangezien de ploeg ook op zoek was naar een nieuwe doelman stelde de trainer dan ook meteen de vraag aan de groep, want het zijn niet uiteraard alleen voor vooroordelen voor mij, maar ook de gehele groep en ook zij moesten hiermee overweg kunnen. Je wint tenslotte als team en je verliest als team.

Er zijn ongetwijfeld vooroordelen, hoe ga je daarbij om ?

De tegenstanders weten vaak wel wat om zichzelf te motiveren. De keeper van de tegenstander is te klein, te dik, of speelt maar met 1 hand in het geval van Jari De Wolf. Waarom dat psychologisch spel gespeeld moet worden is een groot vraagteken, want net zoals bij Jari zal dit ook bij andere keepers een extra motivatie zijn om deze ploeg te laten zien dat “erbij” lachen niet de juiste keuze was en dat ze zichzelf eerst moeten bewijzen met de voeten en niet met hun mond.

Hoe belangrijk is een keeperhandschoen voor je ?

In het geval van Jari is een keepershandschoen nog belangrijker dan voor wie dan ook. Zo moet hij niet alleen de schok van de trap met die ene hand opvangen, maar ook de bal proberen te klemmen. Daarom is de grip enorm belangrijk, maar ook de dikte van de latex. Een combinatie die hij perfect vindt in de Prostar Keepershandschoenen. Ben je nu toch nieuwsgierig geworden, want je horen je de vraag al stellen, een bal klemmen met slechts één hand hoe doe je dat? In het Filmpje ooit gemaakt voor het WK Voetbal kan je Jari samen met Michiel Callebaut van Céline Dept aan het werk zien

Wat wil je nog bereiken in het voetbal ?

Jari De Wolf is nu net 18 geworden en speelt al een jaar op hoog niveau beloften wat voor iemand met één hand al een geweldige prestatie is. En neen hoor niet met de belofte van een provinciale ploeg, maar wel met een team dat zich momenteel in 3de Amateur klasse bevindt en waarvan de jeugdwerking op Interprovinciaal niveau zijn wedstrijden moet afwerken. Dit bereik je uiteraard alleen maar door hard te werken en dat hard werken beloond wordt bewijst dat hij regelmatig mag meetrainen met het eerste elftal. Door deze training is de drang om nog beter te doen alleen maar groter geworden. De wil om nog harder te trainen alleen maar toegenomen en misschien ooit zal hij zijn debuut maken bij het eerste elftal. Een droom waarvoor hij elke dag opnieuw zal blijven werken.

Naast het voetbal zijn studies enorm belangrijk , hoe zie jij de toekomst ?

Dat Jari De Wolf een heel nuchter persoon is moesten we je uiteraard niet meer vertellen wanneer je zo ver in het artikel gevorderd bent. Zo volgt hij nu boekhouden informatica en gaat hij volgend jaar naar hogeschool om zijn studies verder te ontwikkelen. Door deze hogere studies wilt hij dan ook een goed verdiende job vinden die hij ook met volledige passie kan uitvoeren. Net zoals het voetbal en hoopt dus dat hij beide in de toekomst kan blijven combineren.
Iedereen die voetbal speelt weet dat je vaak van huis weg bent op welk niveau je ook speelt de tijden lopen al snel op. Dus werken en voetballen is geen voor de hand liggende combinatie. Toch zal de vriendin van Jari altijd zijn nummer 1 blijven en de meeste prioriteit krijgen.

Welk advies zou je geven aan jonge doelmannen?

Dat we heel veel respect hebben voor hoe Jari in het leven staat moeten we niet meer onder stoelen of banken steken. En dat hij een GROOT voorbeeld is voor veel jonge doelmannen zal jij na dit artikel zeker ook beamen. Toch zegt hij dat je moet blijven dromen en je dromen blijven achterna gaan. Wat anderen ook zeggen, je moet steeds in jezelf blijven geloven en geloven dat wat jij wilt bereiken ook kan bereiken. Soms zal het niet vanzelfsprekend zijn of zal het van een leien dakje lopen, maar wanneer je blijft vechten en werken zal het op een dag zeker lukken.