Grip
90%
Pasvorm
96%
Duurzaamheid
87%
KSC Lokeren-Temse

Arvid Vermorgen

Verkocht aan de Elite Armour alvorens Arvid de keepershandschoenen van Prostar ontdekte. Een lange levensduur, maar vooral de pasvorm waren zijn dada. Ondertussen al een ontwerp gehad "The Eagle" dat ontworpen werd in samenwerking met de papa van Arvid (de arend).

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, vooral als keeper?

Voordat we aan het echte interview beginnen, willen we graag zeggen dat we Arvid al een tijdje kennen. Zelfs voor het bestaan of het idee van Prostar, kennen we Arvid als een keeper die geniet van elke training, elk vrij moment of elke wedstrijd, maar dit is hoe zijn verhaal begon. Als 5-jarige begint Arvid Vermorgen, zoals velen onder ons, te voetballen bij zijn plaatselijke voetbalclub Bornem. Hij herinnert zich nog goed dat de trainer aan de hele groep vroeg wie er keeper wou worden en iedereen stak zijn hand op. Van die hele groep was Arvid de enige die na een paar weken nog in het doel stond. Het een beetje proberen? Arvid heeft nooit iets anders willen doen, eens keeper, altijd keeper!

Welke keepers bewonder je? Moeilijk om een naam op te plakken, je kunt op youtube zoeken naar de beste keepers en er dan een kiezen, maar zijn dit de beste keepers voor Arvid? Elke keeper heeft zijn kwaliteiten en er zijn zoveel goede keepers, allemaal topsporters maar jonge keepers als Dean Henderson en Jordan Pickford hebben zijn voorkeur. Beiden coachen goed, spelen voetbal en zitten goed op hun lijn. En laten we eerlijk zijn ook met een geweldige persoonlijkheid op het veld.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als een keeper?

Het punt coachen dat de trainers steeds weer onder de aandacht moeten brengen van zoveel keepers. Als keeper heb je het volledige spel voor je en kun je je teamgenoten het beste coachen en bijsturen waar nodig. Het is niet zo dat veel spelers denken dat je als keeper niet hoeft te bewegen. Wij als keepers moeten altijd van links naar rechts, naar voren of naar achteren bewegen om aanspeelbaar te zijn en te kunnen voetballen Maar wat mensen natuurlijk onthouden zijn de goede reddingen die we maken.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

Keeper zijn is volgens Arvid Vermorgen een vak apart. Niet alleen moet je mentaliteit en concentratie altijd vol en 100% zijn, want elke bal die op je afkomt hoe moeilijk het ook voor je is moet je je beste beentje voor zetten om hem uit je doel te houden Omgaan met tegenslagen zoals een bal doorlaten waarvan je weet dat je hem had kunnen vangen, de knop omzetten en toch gefocust blijven voor de rest van de wedstrijd.

Had je verwacht dat je carrière als keeper zou zijn zoals die nu is?

Arvid Vermorgen speelde al op zeer jonge leeftijd op elite niveau, buitenlandse toernooien tegen grote teams en werd zelfs een paar keer uitgeroepen tot keeper van het toernooi. Toch is de elitewereld ook voor jongere kinderen een harde wereld. Net als bij ons in de volwassen wereld ben je daar een nummer dat vervangbaar is. Helaas maar het is de harde realiteit. Door de jaren heen moet je een trainer en keeper hebben die 100% in je gelooft. Soms is het steeds weer moeten "vechten" voor je plaats om jezelf te bewijzen op zeer jonge leeftijd ongelooflijk hard en verlies je soms het plezier waarom je dit al jaren doet. Daarom is het belangrijker om daar de juiste mensen te kennen, niet de sportievelingen. Daarom heeft Arvid ervoor gekozen om op IP-niveau uit te komen voor het nieuwe seizoen. Zijn nieuwe ploeg heeft 100% vertrouwen in hem en zal hem daarom heel zorgvuldig en gericht naar de toekomst begeleiden. Het is een opluchting om geen nummer meer te zijn en te weten dat alle mensen van je nieuwe club zo veel om je geven.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?

Op eliteniveau zijn het vaak ritten die een uur en soms langer duren. Daarom is het belangrijk voor keepers om zich in de auto of bus al op hun spel te concentreren. Op die manier komt Arvid geconcentreerd de kleedkamer binnen en is de focus op de warming-up nog groter. Een goede warming-up is net zo belangrijk voor een keeper. Als de warming-up voorbij is, worden de keepershandschoenen goed vochtig gemaakt, zodat ze een goede grip hebben als de wedstrijd begint.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

In het verleden minstens 6 paar, nu 4 paar

Met welke merken speelde je voordat je Prostar ontdekte?

Elite Armour was het merk en model dat Arvid in het verleden snel ontdekte. Het was een van de eerste handschoenen op de markt met een goede duurzaamheid op kunstgras en toch een kwalitatieve grip.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je nog steeds met ProStar en ben je niet teruggegaan naar een bekend merk?

Zoals eerder vermeld, kennen wij Arvid Vermorgen al langer dan de oprichting van Prostar. Daarom besloten we al snel om Arvid te vragen of hij de handschoenen van Prostar wilde testen. De eerste paren van het zwarte model hadden nog een probleem waardoor de verf er vrij snel af ging, maar inmiddels met de volgende paren is dat probleem weer opgelost en blijven ze mooi zwart. De Prostar handschoenen worden niet verkocht als "kunstgras keepershandschoenen", maar moeten qua duurzaamheid zeker niet onderdoen voor de Elite Armours waar hij in het verleden mee werkte. De grip is ook beter en tegen een veel lagere prijs. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?

Je moet kunnen voetballen, coachen en elke bal kunnen pakken, de verwachtingen van teamtrainers, teamgenoten en mensen langs de kant zijn soms onrealistisch en daar moet je mentaal mee om kunnen gaan. Alleen mensen die tussen die palen hebben gestaan weten wat het is om keeper te zijn.

Tot slot, welk advies zou je een jonge keeper geven?

Eigenlijk is het belangrijkste plezier hebben, stap voor stap beter worden zonder druk!